Stroje a zariadenia pre pekárne, cukrárne a gastro

MULTIFUNKČNÝ HI5
pre chladenie, mrazenie, rozmrazovanie, pomalé varenie. ŠOKOVÉ CHLADENIE Ten najlepší spôsob, ako predĺžiť životnosť vašich jedál. Čerstvo uvarené jedlo má tú najvyššiu kvalitu a chuť, avšak ak nieje skonzumované hneď, tieto vlastnosti veľmi rýchlo stráca. HI5 dokáže znížiť teplotu v jadre produktu na +3°C. Následne môže byť produkt uchovávaný v chladničke až 5 dní. Rýchlosť takéhoto procesu je najdôležitejšia, aby sa zabránilo tvorbe baktérií, ku ktorému dochádza najmä pri teplotách medzi +65°C až +10°C. Celý tento proces spĺňa aj tie najprísnejšie normy HACCP. Konečným výsledkom je zachovanie kvality, farby, chutí a vône jedla. HI5 zaručí pre vašich klientov konštantnú kvalitu a vždy maximálnu ŠOKOVÉ MRAZENIE Ten najlepší spôsob ako uchovať jedlo na niekoľko mesiacov. Šokovým zmrazením dokážete rýchlo zmraziť jedlo v jeho jadre na teplotu -18°C, vďaka výkonnému chladeniu a chladiacej teplote -40°C, čo zabraňuje makro-krištalizácii a dokonale zachová pôvodné vlastnosti jedál. Následne môže byť uchovávané v mraziacej skrini po dobu až 12 mesiacov. Po rozmrazení jedlo nestratí žiadnu pevnosť, chuť a ani vodu. ROZMRAZOVANIE Rýchle kontrolované rozmrazovanie revolučnou metódou nízkoteplotnej pary a rýchlym prúdením vzduchu, s presnou kontrolou pomocou sondy.Vďaka tejto technológii nerozoznáte rozmrazené potraviny od čerstvých. Skrátenie rozmrazovacieho času až o 80%. Zachováva nutričné hodnoty, chuť a originálnu štruktúru čerstvých potravín. Zaručuje minimálne váhové úbytky. Celý proces je úplne automatický a môže prebiehať mimo prevádzkové hodiny bez dozoru personálu. V súlade s požiadavkami HACCP. KONTROLA KYSNUTIA Kontrola kysnutia sa používa pri pečení chleba, pečiva, koláčov… Presným riadením teploty, vlhkosti a času. To výrazne vylepšuje kvalitu výrobku a eliminuje nočné smeny. Cesto sa pripravuje počas dňa a pomocou programu je kysnutie zastavené až do doby, kedy chcete mať vaše cesto pripravené na pečenie. Automatický cyklus kysnutia pozostáva z 5 rôznych fáz zapojených v kaskáde, s rôznymi teplotami, relatívnou vlhkosťou a dobou trvania. HI5 je zárukou toho, že produkt nakysne dokonale a jednotne pri minimálnej spotrebe energie a to v presne určený čas. POMALÉ VARENIE Precízna príprava potravín pri nízkych teplotách. Pomaly upečie čerstvé, chladené aj zmrazené produkty. Pracuje úplne automaticky aj počas noci čím šetrí čas, energiu a zlepšuje organizáciu práce v kuchyni.